-->

Om företaget​

En historia som blivit bättre

Historien om Ystad Järn AB började för drygt femton år sedan. Då friköpte Peter Hansson rörelsen från förre ägaren och startade på Dragongatan.

Redan från början kom de att i hög grad inrikta sig på att i första hand serva och betjäna industrikunderna i Ystad och på Österlen.

Hela den traditionella järnhandeln hade genomgått en förvandling där det oerhört breda sortimentet som betjänade såväl den enskilda privatkunden som de stora byggföretagen och industrikunderna hade måst selekteras. Järnhandeln tvingades att göra ett val mot vilken kundkategori man ville rikta sig.

- För vår del var det helt klart industrikunderna som kom att vara de primära, säger Peter Hansson.

Det hindrade dock inte att även den enskilde privatkunden sökte sig till industributiken Ystad Järn på Dragongatan. Sedan Eskilstunaboden försvann från S. Östergatan i centrala Ystad var Ystad Järn den enda järnfackhandeln i Ystad med omnejd.

Efter två år var det dags för nästa fas i utvecklingen. Flyttning till större lokaler på Herrestadsgatan 21. Hit sökte sig kunderna i allt större skaror. Och inte minst antalet privatkunder ökade. De, liksom företagen, hade fått upp ögonen för företaget som baserade sin verksamhet på flexibilitet, kunnande och ett brett sortiment.


Det fanns åter en renodlad järnhandel - för alla - i Ystad. Superlativen var många från alla kundkategorier:

- Man får bra service här. Och så är killarna vänliga och tillmötesgående. Det är man inte van vid överallt, säger Bengt 51 år.
- Det finns aldrig några tveksamheter när man kommer hit med ett problem. Här får man bra grejer, bäst bemötande och bäst service, berättar Greta 58 år som brukar handla hos Ystad Järn.
- De här killarna kan sin sak. Och skulle de inte ha hemma det man söker så tar det inte lång tid att fixa det, säger Sune 65.
- Det kallar jag mycket bra service, sa Fredrik 28 år när han lämnade butiken.
- Vi uppskattar oerhört att det finns en professionell järnhandel för industrin i Ystad. Det är mycket kunniga killar som löser våra problem på ett smidigt, effektivt och servicesinnat sätt. Detta tycker många Ystadbor, menar Olof 39 år. ​

​ - En del är av uppfattningen att det är dyrt på YstadJärn, men man får också se till vilken kvalitè man får på materialet, tycker Bert 56 år.

Nu har vi alltså landat i nya lokaler på Norra Zinkgatan 17 (norr om fängelset) och hoppas på en härlig framtid tillsammans med våra kunder!

Peter Hansson är nestorn i företaget. Det var han som startade Ystad Järn AB. Och som ägare är Peter ansvarig inte bara för företaget som sådant utan även för den professionalism och det höga servicetänkande som är synonymt med Ystad Järn och dess personal. Med en bred kompetens inom hela sortimentet är Peter en naturlig kunskapsbas för personalen.

Jan-Erik Persson fanns med som en lojal kugge redan från starten. Med sitt gedigna kunnande om branschen och dess produkter var Jan-Erik ett naturligt första val när Ystad Järn startades. Tidigare var Peter och Jan-Erik arbetskamrater i samma företag och redan där gjorde sig Jan-Erik känd som en gedigen stålman. Trygg att luta sig mot i förvissning om att han har förmåga att finna rätt lösning för kunden.

Christian Olsson har split vision. En egenskap att kunna dela sin uppmärksamhet på två olika saker och fatta ett snabbt resultat för att nå det bästa resultatet. En eftertraktansvärd förmåga hos lagspelare. En sådan är Christian, som ständigt har kundens bästa för ögonen. Med tidigare yrkeserfarenhet som svetsare och med ansvar för handelmaskiner besitter Christian en kompetens som kommer kunden väl till gagn.

Christoffer Olsson har varit anställd hos oss i snart 3 år. Han började som chaufför och lagerarbetare, men jobbar idag som butiks/utesäljare. Han ser sig själv som optimistisk och väldigt ambitiös i sitt arbetsutförande

Ann-Christin Olsson har en lång erfarenhet vad det gäller köksutrustning.Ann-Christin har tidigare drivet Ankis köksbod på Snedgränd, finns nu på Stora Östergatan 26.

Marie Meijer är den på Ystad Järn som sköter den administrativa biten. Marie har en lång erfarenhet när det gäller ekonomi, har tidigare jobbat på Ystads Allehanda.

​Ystad Järn AB  .  Norra Zinkgatan 17, 271 39 Ystad  .  Tel:0411-78520  .  Mobil: 070-57 78 520  .  Fax: 0411-102 47